Realizare pardoseli din rasini epoxidice si poliuretanice

Pardoseli din rasini epoxidice

Aceste pardoseli sunt realizate din rasini epoxidice, substante chimice lichide. Tipurile de pardoseala epoxidica reprezinta solutia ideala in spatiile unde criteriile legate de curatenie sunt exigente, iar traficul este destul de intens.

Pentru ca fac parte din categoria pardoselilor lichide, aceste pardoseli epoxidice formeaza o suprafata nivelata, perfect plana, fara spatii in care se poate acumula mizerie. Datorita acestui lucru, sunt preferate in incintele specifice domeniului medical, farmaceutic, si cele din cadrul industriei alimentare.

Pentru a proteja podelele din beton sau ciment contra factorilor agresivi, o solutie eficienta ideala este aplicarea de pardoseli epoxidice. Aduc si un beneficiu estetic, fiind ideale pentru proiectul tau.

Ofera rezistenta mecanica deosebita, motiv pentru care sunt folosite in special in zonele cu trafic intens. In plus, pardoselile turnate epoxidice sunt o modalitate ieftina de a masca defectele si a crea o suprafata sigura si foarte durabila.Este usor de intretinut si dure sub presiune, acest tip de pardoseli sunt ideale atat in domeniul industrial, cat si in spatii unde se doreste un design unic si uniform.

Pardoseli poliuretanice

Pardoselile din rășini poliuretanice fac parte din gama pardoselilor lichide, obținute prin metoda de turnare a unui amestec de rășini poliuretanice și cimenturi speciale, iar în funcție de densitatea dorită, pot fi mai elastice sau mai dure.

Acestea se deosebesc de pardoselile epoxidice în mai multe privințe cum ar fi – timpul de întărire a materialului, rezistența chimică, proprietățile mecanice, stabilitatea și durabilitatea. Daca in cazul pardoselilor epoxidice nu se punea accentul pe umiditate, pardoselile poliuretanice sunt mai sensibile la umiditate, de aceea necesita mai mult timp de intarire. Pardoselile poliuretanice sunt rezistente la impact, trafic și zgârieturi. Datorita acestor proprietati, sunt recomandate pentru terenurile de sport (interior si exterior), piste de atletism, parcari acoperite, industria alimentara si de vinificatie etc. Metoda de turnare permite aplicarea pardoselilor poliuretanice chiar și în spații caracterizate de o geometrie neregulată.

De obicei, este mai dificil sa se lucreze cu pardoseli din poliuretan. Este recomandat ca aplicarea de pardoseli poliuretanice sa fie realizate doar de persoane care au experienta.